B2
Tampere
Taike
Conikuvat

Cosplay

Tänä vuonna järjestämme Tampere Kuplii -tapahtumassa kolme erinäistä cosplaykilpailua. Perinteisessä pukukilpailussa kisataan kahdessa kategoriassa (aloittelijat ja kokeneet) paikanpäällä, Photoshoot-kilpailussa haetaan cosplayvalokuvaa (yhdessä valokuvaajan kanssa) ja Tiktok-videokilpailussa cosplayvideota. Lue säännöt ja osallistumisohjeet alta.

Cosplaypukukilpailu 2022

Kilpailun säännöt ja rajoitukset

Tampere Kuplii 2022 cosplaypukukilpailu on perinteinen lavakilpailu, jossa puvut esitellään yleisölle yksi kerrallaan. Kilpailu tarjoaa kaksi kategoriaa, joihin ilmoittaudutaan ennakkoon: aloittelijat ja kokeneet. Ilmoittautumiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen.

Aloittelijat-kategoria on aloittelijaystävällinen, matalan kynnyksen kilpailu, jossa aloitteleva cosplay-kisaamisesta kiinnostunut voi kokeilla miltä tuntuu olla osa cosplaykilpailua.

Voit osallistua aloittelijat-kategoriaan, jos:

Mikäli yksi tai useampi kohta aloittelija-kategorian kriteereistä täyttyy, ilmoittaudu kokeneet-kategoriaan.

Pukukilpailu on 1-3 hengen kilpailu. Kilpailuun voi siis osallistua yksin tai kolmen hengen ryhmänä. Puvun tai pukujen tulee olla itse tehtyjä, kuitenkin pieni apu perheeltä tai ystäviltä on sallittua. Kilpailuun ei saa osallistua ostetulla tai aikaisemmin kisassa sijoittuneella puvulla.

Pukujen tulee olla samasta lähteestä, mutta rajatapaukset katsotaan erikseen, esim. eri Marvelin teoksien samasta maailmasta lähtöisin olevat hahmot (epäselvässä tilanteessa ota yhteyttä cosplayvastaavaan (cosplay(ät)tamperekuplii.fi)). Kisassa on rajattu määrä osallistumispaikkoja.

Kilpailuun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien kaikkien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat aikovat käyttää (Huom! Ei siis valokuvaa itsestäsi, vaan esimerkiksi kuvankaappaus animaatiosta tai lähdekuva). Kuvia voi lähettää halutessaan useamman. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön puvun arviointia varten.

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä:

* jokainen kategoria on lähdemaasta riippumaton

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussa.

Huomioikaa asuvalinnoissa, että Pienen Salin lavaa eli esiintymistilaa tai backstagea ei saa sotkea (glitterillä, tekoverellä, nesteillä, höyhenillä, terälehdillä, tms)!

Voittajat valitsee tuomaristo.

Ilmoittautuminen

Aikataulut

Aikataulu ennen tapahtumapäivää

Aikataulu tapahtumapäivänä 26.3.2022

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 55. Pieni sali sijaitsee Tampere-talon toisessa kerroksessa. Lisätietoja Pienestä Salista löydät Tampere-talon sivuilta.

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.

Photoshootkilpailu

Kilpailuun ilmoittaudutaan ilmo.cosplay.fi -järjestelmällä. Tarvitset ilmoittautumiseen Kompassi-tunnuksen.

Ilmoittautuminen: ilmo.cosplay.fi - Ilmovelho

Ilmoittautuminen avataan 17.1. ja suljetaan 6.3. Ilmoittautuminen voidaan sulkea aikaisemmin, mikäli kilpailu tulee täyteen.

Ilmoittautumisen yhteydessä toimitetaan valmis photoshoot-kuva sekä lähdekuva esitettävästä hahmosta/hahmoista. Lähdekuvalla tarkoitetaan otetta lähdemateriaalista, esim. ruutukaappaus tai skannaus alkuperäisestä sarjasta, sarjakuvasta tai pelistä.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai parin kanssa yhdessä. Yhdessä osallistuessa molempien osallistuvien hahmojen on oltava samasta lähdeteoksesta. Valokuvaaja on yhtälailla osallisena kilpailussa, sillä valokuva toteutetaan yhdessä valokuvaajan kanssa ja palkittavana ovat sellaiset piirteet kuin kuvan valaistus ja asetelma.

Kilpailussa voi esiintyä oikealla nimellä tai nimimerkillä.

Pukujen tulee olla pääosin itse tai kanssaosallistujan kanssa yhdessä tehtyjä.

Kilpailuotoksen ei tarvitse olla varta vasten tätä kilpailua varten otettu, kunhan sillä ei ole osallistuttu aiemmin muuhun photoshootkilpailuun ja valokuvaajan lupa saatu. Osallistumisen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa myös valokuvaajan nimi tai nimimerkki, joka esitetään samassa yhteydessä.

Huomioithan, että yksi asu voi osallistua vain yhteen kilpailuun!

Pyrithän mahdollisimman hyvään kuvalaatuun.

Vältäthän liian raakaa sisältöä, sillä tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille.

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä:

* jokainen kategoria on lähdemaasta riippumaton

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussa.

Mikäli voittaja ei pääse tapahtumaan paikalle, toimitetaan palkinto postitse.

Voittajat valitsee tuomaristo.

Tiktok-videokilpailu

Tiktok-videokilpailuun voi osallistua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmässä. Esityksen pituus on vähintään 30 sekuntia (00:30) ja korkeintaan kaksi ja puoli minuuttia (02:30).

Osallistujan tulee toimittaa 28.2.2022 mennessä linkki videolle, joka on julkaistu aikaisintaan 17.1.2022 Tiktok-platformissa yksityisenä, ei julkisena ja ainoastaan linkin kautta nähtävänä videona. Videon voi toimitta myös tallennettuna Tiktokista sähköpostitse osoitteeseen: cosplay(ät)tamperekuplii.fi

Ilmoittautuminen voidaan sulkea aikaisemmin, mikäli kilpailu tulee täyteen.

Käytämme lähetysmediana tällä kertaa ainoastaan Tiktokia ja siitä ladattuja videoita, sillä se mahdollistaa selkeimmät tekijänoikeuskäytännöt, ja antaa mahdollisuuden käyttää monipuolisesti musiikkia. Niin kauan kun videon ääniraita on sallittu Tiktokin ehtojen mukaan, sillä voi osallistua kilpailuun.

Sisällön, sekä ääniraidan että kuvasisällön osalta, tulee olle sovelias myös nuoremmille katsojille. Tampere Kuplii on kaikenikäisille suunnattu tapahtuma.

Tässä kilpailussa puku voi olla itsevalmistettu tai ostettu, sillä arvioitavana ovat videon luovuus ja ääniraidan yhteensopivuus.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, jonka osallistumisohjeet ilmoitetaan Tampere Kuplii -viikonloppuna. Äänestäminen vaatii Kompassi-tunnuksen.

Mikäli voittaja ei pääse tapahtumaan paikalle, toimitetaan palkinto postitse.

Kuvauspiste

Duetto-salien edusta
lauantai klo 10-12 sekä 14-16

Conikuvat.fi:n maksuttomalla kuvauspisteellä on paikalla kuvaaja sekä ohjaaja, jotka auttavat toteuttamaan juuri haluamasi valokuvat muistoksi.

Paikalle voi saapua yksin tai porukalla, joko valmiiden kuvatoiveiden kera tai seikkailumielellä. Valmiit kuvat voi ladata myöhemmin verkkosivuilta omaan käyttöön.

Kuvaaja on paikalla myös lauantain iltaohjelmassa Lategamessa.