Taike
Conikuvat
B2
Tampere
Tarinatehdas

Tarinatehdas

Tampereen Tarinatehdas on pop-up -sarjakuvakeskus ja -kirjallisuustalo Finlaysonilla. Avoinna 1.3.-30.3.2019, ti-pe klo 14-20 ja la 11-17. Tampereen Tarinatehdas kokoaa yhteen sarjakuvataiteilijoita, kirjailijoita, sanataiteilijoita, alan yhdistyksiä ja muita toimijoita. Tarinatehdas kutsuu kaikki taiteen ja lukemisen ystävät tarinoiden äärelle. Tarinatehdas on:

 • näyttelytila, jossa ovat koko kuukauden ajan esillä Aino Louhen, Jyrki Nissisen ja Marko Turusen sarjakuvanäyttelyt.
 • kirjallinen olohuone, kokoontumis-, työskentely- ja hengailutila. Piirtäminen, kirjoittaminen ja keskustelu tervetullutta!
 • yleisötila, jossa on päivittäin ohjelmaa ja jatkuva sarjakuvallinen piirrostyöpaja.
 • Tarinatehtaan mahdollistavat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Taiteen edistämiskeskus. Tarinatehtaan ohjelma tuotetaan lukuisien yhteistyökumppanien kanssa, ja se on osa Tampere Kuplii -festivaalia.

  Maaliskuun aikana Tarinatehtaalla nähdään näyttelyjen lisäksi aikuisten animaatioelokuvia, kuullaan tunnettujen nykysarjakuvataiteilijoiden luentoja ja haastatteluja, tehdään asioita piirros- ja tarinakerrontaklubeilla, ihastellaan lavarunoutta ja musiikkia, koetaan kirjajulkkareita, suoritetaan ihka aidon VHS -talk shown kuvaukset ja paljon muuta. Taiteilijavieraina mm. 2018 sarjakuvataiteen valtionpalkinnon saanut Kati Rapia, Belzebubs-konseptin suurvisiiri JP Ahonen, omaelämäkerrallisista ja Siili-aiheisista sarjakuvistaan tuttu Milla Paloniemi ja moderni kansainvälinen moniosaaja Tommi Musturi.

  Tarinatehdas on avoin toimintatila, joten ohjelmaideoita otetaan vastaan mielellään.

  Ideoita voi lähettää osoitteella:

  ville.pirinen[at]taike.fi

  Tarinatehtaan ohjelma

  Tarinatehtaan ohjelma on nyt täällä!

  Katso ohjelma Tarinatehtaan Facebook-sivuilta.

  Klikkaa suuremmaksi!